Followers

Mar 24, 2016

Wedding MiyoiFicha

Hello and hello ;)

I ingat lagi, i penah tulis kat satu sudut macam "About me" tu.. tapi lupa kat friendster ke, twitter ke, ktne. lupe. tapi i ingat i ade tjumpe smula yang i tulis, "target nak kawin adalah bila i dah umur 25 tahun". Seryes shitt, i tjumpe balik ape i tulis tu -_-"  and i sengeh sorang sorang. Sebab mase i jumpe mende i tulis tu, mse tu dalam sminggu lagi nak kawin, and memang masa tu umur i 25 tahun. hehe MashaAllah ;)

Btunang tak lama, orang cakap takod macam-macam godaan dugaan yang datang.. Haii betul lah tu, nak sampai ke tarikh akad nikah, memang pelbagai sangat la ujian yang kami dapat. Sedih, sebak, macam-macam ada. Tapi Alhamdulillah..semua dah berjaya diharungi.. I bertunang 19 Feb 2015, then Akad Nikah 30 Mei 2015 (Pagi) , majlis kawin belah pengantin perempuan buat selepas tu hari sama.

I tak tahu nak details ape pasal wedding i.. Lagipun hari ni dah tahun 2015, Wedding 30 Mei 2016. he he he so here, sikit-sikit yang i boleh share stakat mampu dengan uols.

  • Pelamin, decoration meja makan beradab, make up, baju nikah, baju sanding - i ambik dengan kawan ibu. Cgu Zaidin dan istri, KakNor. Seryes best, layanan VVIP giteww. 
  • Goodies - ibu yang uruskan start dari nak beg, balang, kotak dan isi kat dalam tu.
  • Hiasan & dulang hantaran - i decorates sendiri
  • Kasut kawin - i beli kat Vincci je. tu pun mase photoshoot, tlupe nak pakai. haha!
  • Tudung masa akad nikah - i pakai instant shawl Neelofa (Lady Love) - mint colour
  • Catering - ambik dengan jiran i, which is memang expert bab masak-memasak. yang penting beras dia guna memang tak lokek, beras basmati. sampai malam orang-orang catering datang. service memang macam hotel sangat. hehe.
  • Menu - ibu yang urus dan decide dengan tokei catering
  • Wedding cake - special request. Pk Hem skolah first i posting buatkan. Sangat sedap. cheese kat dalam yaww. hehe dari 2 tinkat, last last U tukar kepada xde tinkat, tapi HeartShape. giteww
  • kanopi - arab style ; permintaan ibu.
  • photographer - i ambik dengan RosdiRashid Photoghraphy. memang tiptop! RM1500 tapi pakej macam RM2000. I dapat album yang glass tu. ish bnyk la. ni no contact dia 0199922290 kalau uols nak try. gambar memang superb. I kan huduh, tp bila dia amik gmb, memang mcm Nora Danish trus. hmm. ekeke
Okay i rasa tu je la yang i boleh share, sebab i xreti nak details kan semua. kikiki.  Jom i hidang gambar-gambar masa wedding i.

Kita mula dengan sesi akad nikah dulu.  I tak tahu nk describes cane feeling i masa ni, feeling si Miyoi apatah lagi. I sebak, happy. Cliche sangat kan perasaan time tu. hehe. Pastu time akad tu jugak ade Tuan Haji Hussain Awang, mase tu die sikit lg nak pencen, sekarang dah jadi Bekas Pengarah JPN Kelantan dah. tu ha baju putih. Tq tuan, sb sudi datang meraikan majlis kami. Yang pakai songkok berrrbaju batik oren gold tu la Abah i. yang sebelah pulak berrbaju batik biru, ayah Miyoi. gitewww. Akad nikah buat kat ruang tamu rumah ibu abah i je. Oh haaa, dalam a few gmb, akan nampak akak berbaju gold hijau kan, dengan ank laki die, itu lah kaknor, tukang make up i.. and tukang segala pelamin dan hiasan dan baju kawin i. heee.
















Ok then, kat bawah ni pulak baju persalinan seterunya. Yang putih, tudung mint kat atas tu.. persalinan masa akad nikah. Kat bawah ni pakai sepetang lepaas tu termasuk photoshoot outdoor. Oh by the way, kami outdoor kat Pantai Senok / Senak / Senuk.. ak pun tak tahu eja camane. Tapi kat Bachok la jugak. Kelate boh. hehe
















Okay, tu sesi bgambar dalam rumah pengantin perempuan, Now, jum tengok gambar photoshoot outdoor kat panatai senok yang i cakap tu. Haa time ni la telupe bawak heels! so jinjit jinjit kaki la, bekaki ayam. hehe

















"Rezeki tu, bukanlah duit semata-mata. Rezeki tu luas. Rezeki dapat Isteri/Suami baik,
Rezeki dapat anak bijak, Rezeki dapat kerja elok, dan semuanya adalah rezeki.
Hargai Rezeki yang kita ada sebelum Allah tarik balik nikmat rezeki tu.." 


Alhamdulillah..syukur atas semua rezeki dan nikmat dari Mu..

Terima kasih pada semua yang sudi meluangkan masa datang majlis kami. Maaf kalau ada tkurang tsalah silap. Saudara-mara, sepupu yang jauh, dekat, semua datang.. Kawan lama, kawan baru, kawan dari sekolah lama, kawan dari facebook, kawan dari ig. he he he.. semua lahh.. Doakan yang terbaik untuk kita semua ;) Terima kasih skali lagi.

Okaylah, till then, Muah!

FichaNenish




Mar 21, 2016

Engagement Day Miyoi❤Ficha

Assalamualaikum.
I still remember, i start blogging ni masa awal tahun 2009.
Dari style kanak-kanak tak matang, ke pelbagai gaye nulis blog i taip. kikiki.
Lepas tu, i deleteeeee...sb mcm nak gelak tguling tlentang bile tengok balik, baca balik.
Cinta monyet tak monyet. haha! of course certain dari permbaca ni boleh sengeh sendiri kan.
Alaa, crite lama, tutup buku lah.
So sekarang, umur blog ni dah nak masuk 8 tahun la i rase.
2009, 2010,  2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 and still counting :) in shaa Allah..
So, okay..i tak tahu nak mula cerita macamane.
I rase better mula dengan event pembuka tirai hidup i seorang Ficha.



Alhamdulillah, memang worth-waiting sangat cinta Ficha kepada Miyoi. hik!
Macam-macam kerenah, dugaan putus baik balik..dilalui dengan jaya nya.
Finally, dapat greenlight dan perintahh dari both parents ntuk kami masuk ke fasa lebih seryes dalam relationship kami.

so yeah, Our Engagement Day was on 19th Feb 2015
which is, exactly on my birthdayy! YAYY!!
thank you Miyoi sb sanggup bagi mcm-mcm alasan supaya dapat tarikh tu.

Majlis memang simple sangat, tak ajak jemputan, just family Miyoi and famly i je.
Menu pun, roti, biskut kering cicah roti je. heee

Jadi, i nak share a few photos masa Engagement Day teww.